Medvehagymás kenyérrudacskák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Medvehagymás kenyérrudacskák

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 kk só
  • 1 kis csokor medvehagyma (kb 10 levél)
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 tk cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl olaj

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt a cukorral. A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk a vizet róla és apróra vágjuk.

A lisztet egy tálba öntjük, meghintjük a sóval, a medvehagymával, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a vizet. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb 1 órát kelesztjük.

A megkelt tésztát vékonyra elnyújtjuk, kb 0,5 cm vastag és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Rudakat sodrunk, amiket sütőpapíros tepsibe rakunk.

Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.