Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi ropi recept

Házi ropi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 g joghurt/kefír
    • 80 g napraforgó olaj
    • 130 g liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • nagy csipet só
    • csipet cukor
    • 1 kiskanál sütőpor
    • ½ kiskanál édesnemes vagy füstölt örölt paprika
    • dekorsó, vagy szezámmag

    Elkészítése:

    A hozzávalókat a dekorsó és a szezámmag kivételével csomómentesre keverjük. (A lisztet akkor tegyük bele, ha előtte mindent elkevertünk alaposan.)

    Ha kész, habzsákba töltjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsire ropi vastagságú csíkokat nyomunk.

    Ezeket dekorsóval, vagy szezámmaggal megszórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.

    Kb. 8 percre van szükségük, hogy szép aranybarnák legyenek. Figyeljük, mert az aranybarna szín után gyorsan megégnek

    Bár az eredeti recept 20 percet ír, nekem ezek a ropik nem bírták, és 1 adag kárba is veszett, tehát figyeljétek, kb. 8-10 perc alatt meglesznek.

    Hagyjátok a papíron picit hűlni, utána tehetitek pohárba. Esti tévézéshez lehet ropogtatni. (Ezzel a módszerrel nem lesz kis henger alakú, mint a bolti. Az egyik fele lapos lesz. De az ízén ez ugyebár mit sem ront.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá