Házi ropi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 80 g joghurt/kefír
  • 80 g napraforgó olaj
  • 130 g liszt
  • 2 tojás
  • nagy csipet só
  • csipet cukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • ½ kiskanál édesnemes vagy füstölt örölt paprika
  • dekorsó, vagy szezámmag

Elkészítése:

A hozzávalókat a dekorsó és a szezámmag kivételével csomómentesre keverjük. (A lisztet akkor tegyük bele, ha előtte mindent elkevertünk alaposan.)

Ha kész, habzsákba töltjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsire ropi vastagságú csíkokat nyomunk.

Ezeket dekorsóval, vagy szezámmaggal megszórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.

Kb. 8 percre van szükségük, hogy szép aranybarnák legyenek. Figyeljük, mert az aranybarna szín után gyorsan megégnek

Bár az eredeti recept 20 percet ír, nekem ezek a ropik nem bírták, és 1 adag kárba is veszett, tehát figyeljétek, kb. 8-10 perc alatt meglesznek.

Hagyjátok a papíron picit hűlni, utána tehetitek pohárba. Esti tévézéshez lehet ropogtatni. (Ezzel a módszerrel nem lesz kis henger alakú, mint a bolti. Az egyik fele lapos lesz. De az ízén ez ugyebár mit sem ront.)