Házi ropi recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 1,2 dl víz
- 1 dl tej
- 1,2 dkg friss élesztő
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk cukor
- 1,5 tk só
Elkészítése:
A cukros víz és langyos tej keverékébe belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, végül a sót, és alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, adunk még hozzá lisztet, hogy megfelelő állagú legyen a tészta. Nem kell keleszteni, azonnal formázhatjuk. A pihenőben lévő tésztát letakarjuk, hogy ne száradjon.
A tésztát 6-8 kisebb részre osztjuk, mindegyiket kis téglalappá nyújtjuk (kb. 3-4 mm vastagra). Pizzavágóval vékony csíkokat vágunk belőle, amelyeket enyhén megsodorva sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. Ízlés szerint sóval vagy szezámmaggal megszórjuk, előtte vízzel finoman megspricceljük, hogy a fűszerek tapadjanak.
Ezután félretesszük egy rövid ideig kelni, majd légkeveréses sütőben 185 fokon sütjük. Ha hagyományos sütőt használunk, 200 fokra előmelegítjük, és szükség szerint félidőben megfordítjuk a tepsit.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »