Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rokfort sajtos tallér recept

Rokfort sajtos tallér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg finomliszt
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg rokfort sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tk só
    • 1 mk sütőpor

    A kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 ek szezámmag

    Elkészítése:

    A sütőporos, sós lisztet a margarinnal elmorzsolom. Ezután hozzáadom a felkockázott rokfort sajtot és a tojássárgáját.

    Alaposan összegyúrom, gombócot formázok belőle, fóliába csomagolom, és legalább 5 órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetem.

    Sütés előtt 20 perccel kiveszem a tésztát, és hagyom egy picit szobahőmérsékleten állni. Ezután lisztezett felületen átgyúrom, és kb. 1 cm vastagra kinyújtom. Cakkos szélű (vagy sima) pogácsaszaggatóval kiszaggatom, lekenem a felvert tojásfehérjével, és megszóróm a szezámmaggal.

    Előmelegített 180 fokos sütőben (alul-felül funkción) 15-17 perc alatt halvány aranybarnára sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá