Rokfort sajtos tallér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg rokfort sajt
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk só
  • 1 mk sütőpor

A kenéshez:

  • 1 tojásfehérje
  • 1 ek szezámmag

Elkészítése:

A sütőporos, sós lisztet a margarinnal elmorzsolom. Ezután hozzáadom a felkockázott rokfort sajtot és a tojássárgáját.

Alaposan összegyúrom, gombócot formázok belőle, fóliába csomagolom, és legalább 5 órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetem.

Sütés előtt 20 perccel kiveszem a tésztát, és hagyom egy picit szobahőmérsékleten állni. Ezután lisztezett felületen átgyúrom, és kb. 1 cm vastagra kinyújtom. Cakkos szélű (vagy sima) pogácsaszaggatóval kiszaggatom, lekenem a felvert tojásfehérjével, és megszóróm a szezámmaggal.

Előmelegített 180 fokos sütőben (alul-felül funkción) 15-17 perc alatt halvány aranybarnára sütöm.