Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ricottás-baconos csiga recept

Ricottás-baconos csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 25 dkg ricotta
    • 10-15 dkg bacon
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A bacont vágjuk fel kisebb kockákra, majd egy serpenyőben állandó kevergetés mellett süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és alaposan csepegtessük le, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    A ricottát tegyük bele egy tálba, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és keverjük jól össze. (A sóval óvatosan bánjunk, mert a bacon is sós.)

    Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd szórjuk meg az ízesített ricottával. Ezután szórjuk rá az előzőleg kisütött és kihűtött bacont, majd tekerjük fel, mint a bejglit. (Amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra.)

    A feltekert tésztát éles késsel kb. 2 cm-es csigákra szeleteljük fel, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól távolabb. Ezután a kés lapjával óvatosan nyomjuk meg a tetejét, hogy a csigák kicsit lelapuljanak.

    Tegyük a tepsit előmelegített sütőbe, majd magasabb hőfokon süssük szép aranybarnára a csigákat.

    Tálaláskor langyosan kínáljuk, mert akkor a legfinomabb.

    A ricottás-baconos csiga kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 318 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 16 g
    Zsír: 24 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá