Ricottás-baconos csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ricottás-baconos csiga

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg ricotta
  • 10-15 dkg bacon
  • őrölt fehér bors

Elkészítése:

A bacont vágjuk fel kisebb kockákra, majd egy serpenyőben állandó kevergetés mellett süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és alaposan csepegtessük le, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A ricottát tegyük bele egy tálba, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és keverjük jól össze. (A sóval óvatosan bánjunk, mert a bacon is sós.)

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd szórjuk meg az ízesített ricottával. Ezután szórjuk rá az előzőleg kisütött és kihűtött bacont, majd tekerjük fel, mint a bejglit. (Amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra.)

A feltekert tésztát éles késsel kb. 2 cm-es csigákra szeleteljük fel, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól távolabb. Ezután a kés lapjával óvatosan nyomjuk meg a tetejét, hogy a csigák kicsit lelapuljanak.

Tegyük a tepsit előmelegített sütőbe, majd magasabb hőfokon süssük szép aranybarnára a csigákat.

Tálaláskor langyosan kínáljuk, mert akkor a legfinomabb.