Réteges, sonkás csillagpogi recept
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral, majd a sóval elkevert liszthez adjuk. A többi alapanyagot is hozzáadva rugalmas tésztát dagasztunk, amit egy órát kelesztünk.
Lisztezett felületen ujjnyi vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk.
Egy kanál domború oldalával lekenjük margarinnal, majd rászórjuk az egész apróra vágott sonkát. Tenyérrel kicsit belenyomkodjuk.
A pogácsáknál szokásos módon hajtogatjuk. A felső harmadot középre hajtjuk, rá az alsó harmadot, majd a bal oldalt középre, rá a jobboldali tésztát.
Letakarva 20 percet kelesztjük. Ujjnyi vastagra elnyújtjuk és egy lisztbe mártott csillagformával kiszúrjuk.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, ahol 20 percet pihentetjük, majd lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal.
180 fokon hőlégkeveréssel 18 percet sütjük.
Tipp:
Gyakran sütök pogácsát, mert nagyon kedveli a család. Most egy kicsit különlegesebb alakban, csillag formában készült, mégpedig egy kis sonkával megbolondítva. Szép réteges pogácsa a végeredmény, ami még másnap is kellemesen puha.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









