Réteges, sonkás csillagpogi recept

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral, majd a sóval elkevert liszthez adjuk. A többi alapanyagot is hozzáadva rugalmas tésztát dagasztunk, amit egy órát kelesztünk.
Lisztezett felületen ujjnyi vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk.
Egy kanál domború oldalával lekenjük margarinnal, majd rászórjuk az egész apróra vágott sonkát. Tenyérrel kicsit belenyomkodjuk.
A pogácsáknál szokásos módon hajtogatjuk. A felső harmadot középre hajtjuk, rá az alsó harmadot, majd a bal oldalt középre, rá a jobboldali tésztát.
Letakarva 20 percet kelesztjük. Ujjnyi vastagra elnyújtjuk és egy lisztbe mártott csillagformával kiszúrjuk.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, ahol 20 percet pihentetjük, majd lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal.
180 fokon hőlégkeveréssel 18 percet sütjük.
Tipp:
Gyakran sütök pogácsát, mert nagyon kedveli a család. Most egy kicsit különlegesebb alakban, csillag formában készült, mégpedig egy kis sonkával megbolondítva. Szép réteges pogácsa a végeredmény, ami még másnap is kellemesen puha.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »