Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Réteges krumplis pogácsa tökmaggal recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg krumpli
    • 1 kg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl langyos víz
    • 5 dkg élesztő
    • 5 dkg só
    • 1 evőkanál cukor
    • 50 dkg margarin
    • tökmag
    • tojássárga a kenéshez

    Elkészítése:

    A krumplikat megpucoljuk és megfőzzük. Amíg fő, az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos vízben. A lisztet összekeverjük a sóval. Ebben morzsoljuk el a margarint.

    Hozzáadjuk a tojásokat és a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát. Ha megfőtt a krumpli, akkor összetörjük, majd hagyjuk kihűlni.

    Ezt hozzádolgozzuk a tésztához. Én általában a tésztába is keverek magokat – most csak tökmagot – de tehetünk bele napraforgómagot, szezámmagot vagy lenmagot is.

    A kész tésztát betesszük a hűtőbe legalább 1 órára, de ha egy nap múlva sütjük meg, akkor is teljesen jó. Belisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát. Feltekerjük, 2 végét egymásra hajtjuk és megfordítjuk. Állni hagyjuk 15 percig, majd ezt kétszer megismételve kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.

    Én szeretek nagyobb pogácsaszaggatót használni, mert szerintem így tovább marad puha a pogácsa. A tetejét megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk tökmaggal.

    Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá