Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puha, zsíros kifli recept

Puha, zsíros kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes krumpli
    • 25 dkg liszt
    • 1 tk só
    • 0,5 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 1 kk só
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg zsír (2 ek)

    Elkészítése:

    A megtisztított, meghámozott, kockára vágott krumplit vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük. A meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, a tojást és a zsírt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    Enyhén lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát és kör alakúra elnyújtjuk. 8 azonos méretű cikkre vágjuk. A háromszögeket a keskenyebb oldaluktól kezdve feltekerjük és kifli formára hajtjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Letakarva hagyjuk további 30 percet kelni. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá