Puha, zsíros kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 0,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk só
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg zsír (2 ek)

Elkészítése:

A megtisztított, meghámozott, kockára vágott krumplit vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük. A meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, a tojást és a zsírt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Enyhén lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát és kör alakúra elnyújtjuk. 8 azonos méretű cikkre vágjuk. A háromszögeket a keskenyebb oldaluktól kezdve feltekerjük és kifli formára hajtjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Letakarva hagyjuk további 30 percet kelni. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.