Póréhagymás táska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 1 közepes újhagyma (fehér gumója)
- 1 közepes póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 ek tejföl
- 5 dkg trappista sajt (reszelve)
- 1 kk kakukkfű
- 1 kávéskanál só
- 1 csipet fehérbors
A tésztához:
- 40 dkg leveles tészta (mélyhűtött)
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez)
Elkészítése:
Az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, és vékony csíkokra szeleteljük.
A vajat és az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és az újhagymát, a fokhagymát meg a póréhagymát megfuttatjuk benne. A lisztet rászórjuk, 1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd a tejfölt belekeverjük.
A póréhagymás keveréket a serpenyőből tálba töltjük, a sajttal és a kakukkfűvel ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd kihűtjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy sütőlemezre szilikonos lapot vagy zsírpapírt teszünk.
Közben a leveles vajas tésztát hagyjuk kiolvadni, majd akkora lappá nyújtjuk, hogy 24 kört szúrhassunk ki belőle. 12 körre 2-2 púpozott evőkanál tölteléket halmozunk úgy, hogy a szélükön egy keskeny peremet üresen hagyunk.
A tészták üres széleit tojással megkenjük, és a másik 12 korongot a töltelékre borítjuk. A szélüket villával összenyomjuk. A tészták tetejét a megmaradt tojással megkenjük, és megszórjuk kevés reszelt sajttal is.
A táskákat a sütőlemezre rakjuk, és a sütő középső részébe tesszük, és kb. 25 perc alatt aranysárgára sütjük.
Tipp:
Sokféle recepttel kísérletezek, ezt a finomságot véletlen fedeztem fel az egyik gasztro magazinban. Ez a hagymás, fokhagymás-sajtos töltelékkel sütött leveles tészta melegen és hidegen egyaránt finom. Könnyű vacsorának is megteszi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »