Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajas pogácsa recept

Vajas pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 15-20 dkg szendvicsvaj vagy 25 dkg margarin
    • 5 dkg friss élesztő (+ kis cukros tej /kb 0,5 dl/, amiben felfut)
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-4 kávéskanál só

    Elkészítés:

    Az élesztőt a langyos, kissé cukros tejben felfuttatjuk és a hozzávalókkal összeállítjuk a tésztát. 2-3 órára hűtőbe tesszük, közben néhányszor kivesszük a hűtőből és kinyújtjuk, összehajtogatjuk (ettől szép leveles lesz).

    Végül 2 ujjnyi vastagra elnyújtjuk, a tetejét beirdaljuk és kb. 4-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét kis tejföllel megkenjük (ettől szép piros lesz), forró sütőbe toljuk, a hőmérsékletet mérsékeljük, készre sütjük.

    A tetejét meg lehet szórni szezámmaggal, lenmaggal, darabolt mandulával vagy akár kis sajttal is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá