Sütőtökös-sajtos pogácsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne.
A dagasztógép üstjébe tesszük a sót és a tészta többi hozzávalóját, majd elkezdjük a géppel összeállítani a tésztát. Ha szükséges, akkor 1-2 ek tejfölt adhatunk hozzá.
A kész tésztát letakarva kb 1 óra alatt megkelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb 2 cm vastagra nyújtjuk és tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsákat tepsire sorakoztatjuk, majd felvert tojással lekenjük és tökmaggal megszórjuk.
Kb 30 percig kelesztjük a pogácsákat a tepsin, majd 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









