Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Snidlinges, aszalt paradicsomos pogácsa recept

Snidlinges, aszalt paradicsomos pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Elkészítése:

    • 1 evőkanál chia mag
    • 3 evőkanál víz
    • 25 dkg liszt
    • 40 g olaj
    • 1 csomag porélesztő
    • 75  ml tej
    • 1 tk só
    • 40 g snidling felaprítva
    • pár aszalt paradicsom felaprítva

    Elkészítése:

    A chia magot vízzel elkeverjük, majd állni hagyjuk 10 percig, hogy zselés állagú legyen. Amikor elkészült, a zselés chia magot összekeverjük a liszttel, a porélesztővel, a tejjel, a sóval, valamint az apróra vágott snidlinggel és paradicsommal. Az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, és ha a tészta túl száraznak tűnik, kis mennyiségű tej hozzáadásával igazítjuk az állagát.

    A tésztát 45 percig kelesztjük, majd lisztezett felületen ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk 3-4 centiméter átmérőjű szaggatóval, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a formákat.

    180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses üzemmódban sütjük, amíg szép aranybarna színt nem kapnak. Egy adag tészta körülbelül egy gáztepsit tölt meg. Frissen, langyosan a legfinomabbak!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá