Snidlinges, aszalt paradicsomos pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
- 1 evőkanál chia mag
- 3 evőkanál víz
- 25 dkg liszt
- 40 g olaj
- 1 csomag porélesztő
- 75 ml tej
- 1 tk só
- 40 g snidling felaprítva
- pár aszalt paradicsom felaprítva
Elkészítése:
A chia magot vízzel elkeverjük, majd állni hagyjuk 10 percig, hogy zselés állagú legyen. Amikor elkészült, a zselés chia magot összekeverjük a liszttel, a porélesztővel, a tejjel, a sóval, valamint az apróra vágott snidlinggel és paradicsommal. Az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, és ha a tészta túl száraznak tűnik, kis mennyiségű tej hozzáadásával igazítjuk az állagát.
A tésztát 45 percig kelesztjük, majd lisztezett felületen ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk 3-4 centiméter átmérőjű szaggatóval, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a formákat.
180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses üzemmódban sütjük, amíg szép aranybarna színt nem kapnak. Egy adag tészta körülbelül egy gáztepsit tölt meg. Frissen, langyosan a legfinomabbak!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »