Snidlinges, aszalt paradicsomos pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Snidlinges, aszalt paradicsomos pogácsa

Elkészítése:

  • 1 evőkanál chia mag
  • 3 evőkanál víz
  • 25 dkg liszt
  • 40 g olaj
  • 1 csomag porélesztő
  • 75  ml tej
  • 1 tk só
  • 40 g snidling felaprítva
  • pár aszalt paradicsom felaprítva

Elkészítése:

A chia magot vízzel elkeverjük, majd állni hagyjuk 10 percig, hogy zselés állagú legyen. Amikor elkészült, a zselés chia magot összekeverjük a liszttel, a porélesztővel, a tejjel, a sóval, valamint az apróra vágott snidlinggel és paradicsommal. Az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, és ha a tészta túl száraznak tűnik, kis mennyiségű tej hozzáadásával igazítjuk az állagát.

A tésztát 45 percig kelesztjük, majd lisztezett felületen ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk 3-4 centiméter átmérőjű szaggatóval, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a formákat.

180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses üzemmódban sütjük, amíg szép aranybarna színt nem kapnak. Egy adag tészta körülbelül egy gáztepsit tölt meg. Frissen, langyosan a legfinomabbak!