Nagymamáink pogácsája recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- fél kg megfőzött és áttört krumpli
- 1 csomag élesztő
- 20 dkg zsír
- 1 evőkanál sóval
- kenéshez egy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet, fél kg megfőzött és áttört krumplit összedolgozunk az élesztővel (nem kell előre megkeleszteni!) a zsírral (én libazsírt használtam) és a sóval.
Jól kidolgozzuk és kelesztő tálban, vagy konyharuhával letakart tálban duplájára kelesztjük.
Hüvelykujjnyi magasra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, tojással megkenjük és forró sütőben (200 fokon) pirosra sütjük.
Tipp:
Néhány szelet párizsival, vagy egy darabka kolbásszal és egy bögre gyümölcs teával vacsorára is pompás eledel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.