Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nagymamáink pogácsája recept

Nagymamáink pogácsája
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg liszt
    • fél kg megfőzött és áttört krumpli
    • 1 csomag élesztő
    • 20 dkg zsír
    • 1 evőkanál sóval
    • kenéshez egy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A lisztet, fél kg megfőzött és áttört krumplit összedolgozunk az élesztővel (nem kell előre megkeleszteni!) a zsírral (én libazsírt használtam) és a sóval.

    Jól kidolgozzuk és kelesztő tálban, vagy konyharuhával letakart tálban duplájára kelesztjük.

    Hüvelykujjnyi magasra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, tojással megkenjük és forró sütőben (200 fokon) pirosra sütjük.

    Tipp:

    Néhány szelet párizsival, vagy egy darabka kolbásszal és egy bögre gyümölcs teával vacsorára is pompás eledel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá