Nagymamáink pogácsája

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • fél kg megfőzött és áttört krumpli
  • 1 csomag élesztő
  • 20 dkg zsír
  • 1 evőkanál sóval
  • kenéshez egy tojás

Elkészítése:

A lisztet, fél kg megfőzött és áttört krumplit összedolgozunk az élesztővel (nem kell előre megkeleszteni!) a zsírral (én libazsírt használtam) és a sóval.

Jól kidolgozzuk és kelesztő tálban, vagy konyharuhával letakart tálban duplájára kelesztjük.

Hüvelykujjnyi magasra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, tojással megkenjük és forró sütőben (200 fokon) pirosra sütjük.

Tipp:

Néhány szelet párizsival, vagy egy darabka kolbásszal és egy bögre gyümölcs teával vacsorára is pompás eledel.