Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás pogácsa recept

Medvehagymás pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 csokor medvehagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 dl tejföl (1 kis dobozos 150 g)
    • 25 dkg margarin
    • 3 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 dkg cukor
    • 2 kk só
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.

    A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény tésztává, amit fél óráig pihentetünk.

    A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk.

    A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe (egymásra) hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.

    Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymával, az előbbi módon felcsavarjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.

    Tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.

    Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük.

    190 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.

    Sztori:

    Ezt a receptet saját magam találtam ki mivel nagyon szeretjük a medvehagymát. Akinek eddig nem sikerült pogácsát csinálnia annak ez a könnyű receptem tökéletes lesz.
    Köszönöm!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá