Medvehagymás pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tejföl (1 kis dobozos 150 g)
  • 25 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • 2 kk só
  • 1 felvert tojás a tetejére

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény tésztává, amit fél óráig pihentetünk.

A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk.

A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe (egymásra) hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.

Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymával, az előbbi módon felcsavarjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.

Tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.

Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük.

190 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.

Sztori:

Ezt a receptet saját magam találtam ki mivel nagyon szeretjük a medvehagymát. Akinek eddig nem sikerült pogácsát csinálnia annak ez a könnyű receptem tökéletes lesz.
Köszönöm!