Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás krumplispogácsa recept

Medvehagymás krumplispogácsa
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 0,50 dkg liszt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag szárított élesztő
    • 1,5 dl tejfel
    • 1 dl tej
    • 1 evőkanál cukor 1 evőkanál só
    • 3 evőkanál olajban eltett aprított medvehagyma
    • 1 kg áttört krumpli /héjában főzve melegen áttörve

    Elkészítése:
    Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, tojást, sót, medvehagymát, tejfelt, kihűlt áttört krumplit és a felfutott élesztőt közepes lágyságú tésztává gyúrunk. Kb. 1 órát kelesztjük huzatmentes helyen. Deszkára borítjuk kelés után. Kinyújtjuk hüvelykujj vastagságúra. A tetejét bekockázzuk és 6 cm átmérőjű szaggatóval pogácsákat szaggatunk a tésztából. A pogácsákat két tenyerünk között megsodorjuk és tepsire rakjuk. Tetejét felvert tojással megkenjük és 1/4 órát pihentetjük még sütés előtt. A tepsire rakott pogácsákat megspricceljük vízzel így gőzben sül és szép magasak lesznek. Előmelegített sütőbe 3-as fokozaton 20-30 percig sütjük. Közben megnézzük, mert minden sütő másként süt. Langyosan fogyasztjuk. Hűlés után fagyasztani szoktam. Ebből az adagból jó sok lesz. Ha a medvehagymát elhagyjuk nagyon finom krumplis pogácsát kapunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá