Pogácsa krumplis tészta maradékkal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg krumplis tészta
- 1 ek margarin
- 25 dkg finomliszt
- 1 ek só
- bors ízlés szerint
- 2 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 1 kk cukor
A pogácsa lekenéséhez:
- sós víz
A tetejére:
- szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A krumplis tésztát botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a sóval elkevert lisztet, hozzáadjuk a margarint, majd a megkelt élesztőt is és az egészet jól kidolgozzuk.
Letakarjuk és duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lazán átgyúrjuk.
Lisztezett felületen 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, sós vízzel lekenjük a tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal. 15 percet kelesztjük.
220 fokra melegített sütőbe toljuk a tepsit, majd 10 perc után visszavesszük a hőt 190 fokra, majd 15 percet még sütjük.
Közben alufóliával letakarhatjuk, hogy meg ne égjen a teteje.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »