Pogácsa krumplis tészta maradékkal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg krumplis tészta
- 1 ek margarin
- 25 dkg finomliszt
- 1 ek só
- bors ízlés szerint
- 2 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 1 kk cukor
A pogácsa lekenéséhez:
- sós víz
A tetejére:
- szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A krumplis tésztát botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a sóval elkevert lisztet, hozzáadjuk a margarint, majd a megkelt élesztőt is és az egészet jól kidolgozzuk.
Letakarjuk és duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lazán átgyúrjuk.
Lisztezett felületen 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, sós vízzel lekenjük a tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal. 15 percet kelesztjük.
220 fokra melegített sütőbe toljuk a tepsit, majd 10 perc után visszavesszük a hőt 190 fokra, majd 15 percet még sütjük.
Közben alufóliával letakarhatjuk, hogy meg ne égjen a teteje.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »