Pogácsa krumplis tészta maradékkal recept
Hozzávalók:
- 50 dkg krumplis tészta
- 1 ek margarin
- 25 dkg finomliszt
- 1 ek só
- bors ízlés szerint
- 2 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 1 kk cukor
A pogácsa lekenéséhez:
- sós víz
A tetejére:
- szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A krumplis tésztát botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a sóval elkevert lisztet, hozzáadjuk a margarint, majd a megkelt élesztőt is és az egészet jól kidolgozzuk.
Letakarjuk és duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lazán átgyúrjuk.
Lisztezett felületen 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, sós vízzel lekenjük a tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal. 15 percet kelesztjük.
220 fokra melegített sütőbe toljuk a tepsit, majd 10 perc után visszavesszük a hőt 190 fokra, majd 15 percet még sütjük.
Közben alufóliával letakarhatjuk, hogy meg ne égjen a teteje.
Jó étvágyat hozzá!