Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pogácsa krumplis tészta maradékkal recept

Pogácsa krumplis tészta maradékkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg krumplis tészta
    • 1 ek margarin
    • 25 dkg finomliszt
    • 1 ek só
    • bors ízlés szerint
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 kk cukor

    A pogácsa lekenéséhez:

    • sós víz

    A tetejére:

    • szezámmag

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

    A krumplis tésztát botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a sóval elkevert lisztet, hozzáadjuk a margarint, majd a megkelt élesztőt is és az egészet jól kidolgozzuk.

    Letakarjuk és duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lazán átgyúrjuk.

    Lisztezett felületen 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk.

    Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, sós vízzel lekenjük a tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal. 15 percet kelesztjük.

    220 fokra melegített sütőbe toljuk a tepsit, majd 10 perc után visszavesszük a hőt 190 fokra, majd 15 percet még sütjük.
    Közben alufóliával letakarhatjuk, hogy meg ne égjen a teteje.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá