Pogácsa krumplis tészta maradékkal recept
Hozzávalók:
- 50 dkg krumplis tészta
- 1 ek margarin
- 25 dkg finomliszt
- 1 ek só
- bors ízlés szerint
- 2 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 1 kk cukor
A pogácsa lekenéséhez:
- sós víz
A tetejére:
- szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A krumplis tésztát botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a sóval elkevert lisztet, hozzáadjuk a margarint, majd a megkelt élesztőt is és az egészet jól kidolgozzuk.
Letakarjuk és duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lazán átgyúrjuk.
Lisztezett felületen 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, sós vízzel lekenjük a tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal. 15 percet kelesztjük.
220 fokra melegített sütőbe toljuk a tepsit, majd 10 perc után visszavesszük a hőt 190 fokra, majd 15 percet még sütjük.
Közben alufóliával letakarhatjuk, hogy meg ne égjen a teteje.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










