Pogácsa krumplis tészta maradékkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumplis tészta
  • 1 ek margarin
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 ek só
  • bors ízlés szerint
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 kk cukor

A pogácsa lekenéséhez:

  • sós víz

A tetejére:

  • szezámmag

Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A krumplis tésztát botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a sóval elkevert lisztet, hozzáadjuk a margarint, majd a megkelt élesztőt is és az egészet jól kidolgozzuk.

Letakarjuk és duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lazán átgyúrjuk.

Lisztezett felületen 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, sós vízzel lekenjük a tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal. 15 percet kelesztjük.

220 fokra melegített sütőbe toljuk a tepsit, majd 10 perc után visszavesszük a hőt 190 fokra, majd 15 percet még sütjük.
Közben alufóliával letakarhatjuk, hogy meg ne égjen a teteje.

Jó étvágyat hozzá!