Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizzás tallér recept

Pizzás tallér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g liszt
    • 100 g trappista sajt
    • 30 g friss élesztő
    • 100 ml tej
    • 1 kiskanál kristálycukor
    • 150 ml tejföl
    • 100 g margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál só

    Tetejére

    • pizzakrém
    • pizza fűszerkeverék, oregano, bazsalikom
    • ketchup
    • 150 g trappista sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk langyos, cukros tejben. A többi hozzávalót összekeverjük, és hozzáadjuk az élesztőt is. Az egészet alaposan dolgozzuk ki, majd letakarva, langyos helyen kelesszük 15-20 percig. A pihentetés után újból gyúrjuk át, és ismét pihentessük 15-20 percig.

    Ezalatt elkészítjük a “krémet”. Pizzakrémből, ketchupból és a fűszerekből.
    Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 1.5-2 cm vastagra, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk pogácsákat. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt és pakoljuk rá a tallérokat egymástól kissé messze, mert szépen megdagadnak. Megkenjük a tetejét krémmel, szórunk rá sajtot és 190 fokon 20 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá