Pizzás tallér

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 100 g trappista sajt
  • 30 g friss élesztő
  • 100 ml tej
  • 1 kiskanál kristálycukor
  • 150 ml tejföl
  • 100 g margarin
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál só

Tetejére

  • pizzakrém
  • pizza fűszerkeverék, oregano, bazsalikom
  • ketchup
  • 150 g trappista sajt

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk langyos, cukros tejben. A többi hozzávalót összekeverjük, és hozzáadjuk az élesztőt is. Az egészet alaposan dolgozzuk ki, majd letakarva, langyos helyen kelesszük 15-20 percig. A pihentetés után újból gyúrjuk át, és ismét pihentessük 15-20 percig.

Ezalatt elkészítjük a “krémet”. Pizzakrémből, ketchupból és a fűszerekből.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 1.5-2 cm vastagra, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk pogácsákat. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt és pakoljuk rá a tallérokat egymástól kissé messze, mert szépen megdagadnak. Megkenjük a tetejét krémmel, szórunk rá sajtot és 190 fokon 20 percig sütjük.