Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paprikás-sajtos tallér recept

Paprikás-sajtos tallér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 2 kk só
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 tasak sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg trappista sajt
    • 25 dkg margarin
    • 3 ek tejföl

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót, a paprikát, sütőport. Hozzáadjuk a tojásokat, a szoba hőmérsékletű margarint, a tejfölt és belereszeljük a sajtot.

    Alaposan összedolgozzuk. Kisebb diónyi golyókat formálunk. A tallérsütőt jól felforrósítjuk.

    A golyónyi tésztákat beletesszük és mindkét oldalukat 1-1 perc alatt közepes lángon megsütjük.

    Nem számoltam meg, mennyi tallér lett belőle, de jó nagy adag.

    Tipp:

    Nagy családi kedvenc ez a sós ropogós. Paprikás ízesítéssel még most próbáltam először. Kimondottan szabadtéri programra készült. Egy légmentesen zárható fémdobozban nagyon sokáig eláll.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá