Paprikás-sajtos tallér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2 kk só
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 tojás
  • 20 dkg trappista sajt
  • 25 dkg margarin
  • 3 ek tejföl

Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót, a paprikát, sütőport. Hozzáadjuk a tojásokat, a szoba hőmérsékletű margarint, a tejfölt és belereszeljük a sajtot.

Alaposan összedolgozzuk. Kisebb diónyi golyókat formálunk. A tallérsütőt jól felforrósítjuk.

A golyónyi tésztákat beletesszük és mindkét oldalukat 1-1 perc alatt közepes lángon megsütjük.

Nem számoltam meg, mennyi tallér lett belőle, de jó nagy adag.

Tipp:

Nagy családi kedvenc ez a sós ropogós. Paprikás ízesítéssel még most próbáltam először. Kimondottan szabadtéri programra készült. Egy légmentesen zárható fémdobozban nagyon sokáig eláll.