Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nagymama tepertős pogácsája recept

Nagymama tepertős pogácsája
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 60dkg liszt
    • 4 dkg élesztő
    • 2dkg cukor
    • 3,5dl tej
    • 15dkg vaj
    • 2,5 dkg só
    • 38 dkg tepertő
    • 0,4 dl rum

    Elkészítés: A tejet a cukorral, az élesztővel, kevés liszttel felfuttatjuk. 55 dkg lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a sót , és az egészből egy jól kidolgozott, selymes tésztát készítünk. Fél órán át állni hagyjuk, közben a darált tepertőt 5 dkg liszttel és a rummal összekeverjük, majd a kinyújtott tészta kétharmadára rákenjük. Ezt kétszer megismételjük. A tésztát hajtás után pihentetjük, végül 1,5-1,7 cm vastagságúra nyújtjuk. A tetejét rácsozzuk, majd kiszúrjuk, és az egészet tojással lekenjük. 190-200 fokos sütőben kisütjük

    Tipp:

    Ha szeretjük a borsot , akkor a tésztát ízesíthetjük vele

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek