Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói rétes recept

Mexikói rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • réteslap
    • 15 dkg darált hús
    • 2 üveg bolognai szósz
    • 2 konzerv kukorica
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • hagyma
    • olaj
    • búzadara

    Elkészítése:

    Töltelék:

    Olajon ízlés szerint a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor már sehol sem nyers a hús, ráöntjük a szószt és a kukoricát, jól összefőzzük. Mikor már kész, félrerakjuk, és hagyjuk hűlni.

    Összeállítás:

    A réteslapokat szétszedjük, 3 lapot hagyunk egymáson, olajjal bekenjük, és egy vonalban beszórjuk búzadarával, erre rárakjuk a tölteléket. Feltekerjük szépen óvatosan, majd sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 180 fokon kb. 20-25 percig, amíg szép barna nem lesz a teteje.

    A sütőből kivéve takarjuk le egy konyharuhával, majd mikor kihűlt, szeletekre vágjuk és tálaljuk.

    Tipp:

    Bármilyen töltelékkel lehet variálni, húsmentesen mexikói körettel is isteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá