Mexikói rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • réteslap
  • 15 dkg darált hús
  • 2 üveg bolognai szósz
  • 2 konzerv kukorica
  • 1 tojás
  • bors
  • hagyma
  • olaj
  • búzadara

Elkészítése:

Töltelék:

Olajon ízlés szerint a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor már sehol sem nyers a hús, ráöntjük a szószt és a kukoricát, jól összefőzzük. Mikor már kész, félrerakjuk, és hagyjuk hűlni.

Összeállítás:

A réteslapokat szétszedjük, 3 lapot hagyunk egymáson, olajjal bekenjük, és egy vonalban beszórjuk búzadarával, erre rárakjuk a tölteléket. Feltekerjük szépen óvatosan, majd sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 180 fokon kb. 20-25 percig, amíg szép barna nem lesz a teteje.

A sütőből kivéve takarjuk le egy konyharuhával, majd mikor kihűlt, szeletekre vágjuk és tálaljuk.

Tipp:

Bármilyen töltelékkel lehet variálni, húsmentesen mexikói körettel is isteni.