Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás pogácsa recept

Medvehagymás pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 55 dkg liszt
    • 4 dkg élesztő
    • 1 dl víz
    • kis cukor (élesztő felfuttatásához)
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 20 dkg savó sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 2 dl kefír
    • só (kb 1 dkg)
    • apróra vágott medvehagyma
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére

    Elkészítése:

    Az élesztőt kis cukros vízben felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal (kivéve az egész tojást) egy nagyobb tálban alaposan összegyúrjuk.

    Meleg helyen, letakarva kb 30 percig pihentetjük, kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk, tetejét az egész tojással megkenjük, majd pogácsákat szaggatunk belőle. A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsiben 260 fokon pirulásig sütjük.

    Tipp:

    Ha ízesített savó sajttal készítjük, az eredmény még finomabb lesz. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá