Medvehagymás pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 55 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 1 dl víz
  • kis cukor (élesztő felfuttatásához)
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg savó sajt
  • 2 tojássárga
  • 2 dl kefír
  • só (kb 1 dkg)
  • apróra vágott medvehagyma
  • 1 egész tojás a tetejére

Elkészítése:

Az élesztőt kis cukros vízben felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal (kivéve az egész tojást) egy nagyobb tálban alaposan összegyúrjuk.

Meleg helyen, letakarva kb 30 percig pihentetjük, kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk, tetejét az egész tojással megkenjük, majd pogácsákat szaggatunk belőle. A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsiben 260 fokon pirulásig sütjük.

Tipp:

Ha ízesített savó sajttal készítjük, az eredmény még finomabb lesz. :)