Medvehagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, összemorzsoljuk a vajjal, aztán hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet, majd a reszelt sajton, a medvehagymán és a pogácsák tetejére való tojáson kívül az összes többi hozzávalót.
A keveréket robotgéppel jól kidolgozzuk. Egy kifejezetten puha tésztát kell kapnunk.
A tésztát fél órát langyos helyen pihentetjük.
Közben a jól megmosott és lecsöpögtetett medvehagyma leveleket apróra vágjuk.
A tésztát a pihentetés után kinyújtjuk, rászórjuk az összevágott medvehagymalevél felét, erre jön a reszelt sajt fele.
Ezután a tésztát fölcsavarjuk, mint a bejglit vagy rétest, letakarjuk, és negyed óráig langyos helyen pihentetjük.
Ezután ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel és a maradék sajttal. Megint felcsavarjuk.
Végül még egyszer kinyújtjuk (kb ujjnyi vastagra), a tetejét megkenjük a fölvert tojással, éles késsel berácsozzuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük (kb 20-25 perc alatt).