Medvehagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, összemorzsoljuk a vajjal, aztán hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet, majd a reszelt sajton, a medvehagymán és a pogácsák tetejére való tojáson kívül az összes többi hozzávalót.
A keveréket robotgéppel jól kidolgozzuk. Egy kifejezetten puha tésztát kell kapnunk.
A tésztát fél órát langyos helyen pihentetjük.
Közben a jól megmosott és lecsöpögtetett medvehagyma leveleket apróra vágjuk.
A tésztát a pihentetés után kinyújtjuk, rászórjuk az összevágott medvehagymalevél felét, erre jön a reszelt sajt fele.
Ezután a tésztát fölcsavarjuk, mint a bejglit vagy rétest, letakarjuk, és negyed óráig langyos helyen pihentetjük.
Ezután ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel és a maradék sajttal. Megint felcsavarjuk.
Végül még egyszer kinyújtjuk (kb ujjnyi vastagra), a tetejét megkenjük a fölvert tojással, éles késsel berácsozzuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük (kb 20-25 perc alatt).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »