Medvehagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, összemorzsoljuk a vajjal, aztán hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet, majd a reszelt sajton, a medvehagymán és a pogácsák tetejére való tojáson kívül az összes többi hozzávalót.
A keveréket robotgéppel jól kidolgozzuk. Egy kifejezetten puha tésztát kell kapnunk.
A tésztát fél órát langyos helyen pihentetjük.
Közben a jól megmosott és lecsöpögtetett medvehagyma leveleket apróra vágjuk.
A tésztát a pihentetés után kinyújtjuk, rászórjuk az összevágott medvehagymalevél felét, erre jön a reszelt sajt fele.
Ezután a tésztát fölcsavarjuk, mint a bejglit vagy rétest, letakarjuk, és negyed óráig langyos helyen pihentetjük.
Ezután ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel és a maradék sajttal. Megint felcsavarjuk.
Végül még egyszer kinyújtjuk (kb ujjnyi vastagra), a tetejét megkenjük a fölvert tojással, éles késsel berácsozzuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük (kb 20-25 perc alatt).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »