Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás-parmezános kenyérke recept

Medvehagymás-parmezános kenyérke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
95 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 2 dl meleg tej
    • 1 ek cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1-1,5 tk só
    • 2 ek provence-i fűszerkeverék
    • 8-9 levélnyi medvehagyma felaprítva
    • 2 ek reszelt parmezán
    • 2 ek olaj
    • kevés meleg víz

    Tetejére:

    • 1 ek tejföl
    • 1 ek olaj
    • 3-4 csepp citromlé

    Elkészítése:

    A cukros, meleg tejben felfuttatom az élesztőt. Eközben a lisztet átszitálom beleteszem a sót, parmezán és az aprított medvehagymát. A felfutott élesztőt a tejjel együtt a közepébe öntöm, hozzáadom az olajat is, majd elkezdem dagasztani. Akkor jó, amikor a tészta az edény falától már elválik. Lisztezett deszkán letakarva nagyjából 45 percig kelesztem, lehet kicsit tovább is.

    Újra átdagasztom, majd kisebb gombócokat formálok belőle. Egy kerek formát kiolajozok, ebbe teszem a gombócokat. További 15 percig hagyom pihenni őket, ezután előmelegített sütőben 175 fokon kb 20 percig sütöm. Kiveszem a sütőből és a kenyeret még megkenem a tejföl, olaj, citromlé és só keverékével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá