Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás-juhtúrós kenyér recept

Medvehagymás-juhtúrós kenyér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 ek olaj
    • 2,5 dl víz
    • 5 dkg juhtúró
    • 1 nagy ek tejföl
    • 50 dkg kenyérliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • 3 mk só
    • 2 marék apróra vágott medvehagyma

    Elkészítése:

    A hozzávalókat a felsorolás sorrendjébe belepakoljuk a kenyérsütőgépbe. Ezután dagasztjuk és duplájára kelesztjük. (Én kétszer egymásután megdagasztottam a gépben, majd kelesztőtálba tettem, és langyos helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztettem.)

    Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre helyezzük, majd átgyúrjuk, és hosszúkásra formáljuk.
    Egy 30×11 cm-es hasábformát kibélelünk sütőpapírral, majd belehelyezzük a megformázott tésztát. Tetejét konyharuhával letakarjuk, és újrakelesztjük.

    Amikor már szépen megkelt, a tetejét éles késsel 3 helyen bevágjuk, és vízzel lekenjük.

    Közben a sütő aljába egy kisebb lábasba vizet teszünk, majd előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Ezután betesszük a formát, és kb. 40 perc alatt készre sütjük a kenyeret. (Én légkeverésnél 150 fokon, 45 percig sütöttem)

    Amikor megsült, a formából kivesszük, majd rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá