Hozzávalók:
Elkészítése:
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjébe belepakoljuk a kenyérsütőgépbe. Ezután dagasztjuk és duplájára kelesztjük. (Én kétszer egymásután megdagasztottam a gépben, majd kelesztőtálba tettem, és langyos helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztettem.)
Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre helyezzük, majd átgyúrjuk, és hosszúkásra formáljuk.
Egy 30×11 cm-es hasábformát kibélelünk sütőpapírral, majd belehelyezzük a megformázott tésztát. Tetejét konyharuhával letakarjuk, és újrakelesztjük.
Amikor már szépen megkelt, a tetejét éles késsel 3 helyen bevágjuk, és vízzel lekenjük.
Közben a sütő aljába egy kisebb lábasba vizet teszünk, majd előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Ezután betesszük a formát, és kb. 40 perc alatt készre sütjük a kenyeret. (Én légkeverésnél 150 fokon, 45 percig sütöttem)
Amikor megsült, a formából kivesszük, majd rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.