Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magvas-burgonyás rudacskák recept

Magvas-burgonyás rudacskák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg burgonya
    • 25 dkg liszt
    • 2 kávéskanál só
    • 25 dkg margarin
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek lenmag
    • 1 ek szezámmag

    Elkészítése:

    A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és sós vízbe puhára főzzük. Leszűrjük, majd megtörjük és hagyjuk kihűlni.

    Lisztbe szórjuk a sót,margarint elmorzsoljuk benne,végül beledolgozzuk a megtört burgonyát. 1 órát a hűtőbe tesszük.Majd lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval 1 cm széles,10 cm hosszú rudakra vágjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk lenmaggal és szezámmaggal. 200 fokon 15 percig sütjük.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá