Magvas-burgonyás rudacskák

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 2 kávéskanál só
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 ek lenmag
  • 1 ek szezámmag

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és sós vízbe puhára főzzük. Leszűrjük, majd megtörjük és hagyjuk kihűlni.

Lisztbe szórjuk a sót,margarint elmorzsoljuk benne,végül beledolgozzuk a megtört burgonyát. 1 órát a hűtőbe tesszük.Majd lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval 1 cm széles,10 cm hosszú rudakra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk lenmaggal és szezámmaggal. 200 fokon 15 percig sütjük.