Leveles tészta házilag recept

Hozzávalók:
- 1 kg+8 dkg margarin
- 1 kg finomliszt
- kb 4 dl víz
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
Elkészítése:
Minden hozzávalót hűtsünk le!
A 8 dkg margarinnal, az 1 kg liszttel, a tojással, a sóval és a vízzel tésztát gyúrunk, 15 percre hűtőbe rakjuk.
Ezalatt az 1 kg margarint szilikonos sütőpapír közé kinyújtjuk jó vékonyra.
Amikor letelt a negyed óra, kinyújtjuk a tésztát úgy, hogy a kinyújtott margarint a közepére tudjuk tenni és a tésztával be tudjuk burkolni.
Szorosan felcsavarjuk, sodró fával kicsit nyújtjuk úgy, hogy tudjuk hajtogatni.
A jobb oldalát ketté hajtjuk úgy, hogy a hajtás széle a tészta közepén legyen.
Ezt tesszük a jobb oldallal is és a 2 oldalt összecsukjuk, mint 1 könyvet.
Negyed órára hűtőbe rakjuk, ezt a műveletet még 3x megismételjük.
Amikor végeztünk 4 felé vágjuk, egyenként folpackba csomagoljuk és a fagyasztóba rakjuk.
Amikor szükségünk van leveles tésztára, kiolvasztjuk és felhasználjuk.
Én most 1 adagból sajtos rudat készítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »