Leveles tészta házilag recept
Hozzávalók:
- 1 kg+8 dkg margarin
- 1 kg finomliszt
- kb 4 dl víz
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
Elkészítése:
Minden hozzávalót hűtsünk le!
A 8 dkg margarinnal, az 1 kg liszttel, a tojással, a sóval és a vízzel tésztát gyúrunk, 15 percre hűtőbe rakjuk.
Ezalatt az 1 kg margarint szilikonos sütőpapír közé kinyújtjuk jó vékonyra.
Amikor letelt a negyed óra, kinyújtjuk a tésztát úgy, hogy a kinyújtott margarint a közepére tudjuk tenni és a tésztával be tudjuk burkolni.
Szorosan felcsavarjuk, sodró fával kicsit nyújtjuk úgy, hogy tudjuk hajtogatni.
A jobb oldalát ketté hajtjuk úgy, hogy a hajtás széle a tészta közepén legyen.
Ezt tesszük a jobb oldallal is és a 2 oldalt összecsukjuk, mint 1 könyvet.
Negyed órára hűtőbe rakjuk, ezt a műveletet még 3x megismételjük.
Amikor végeztünk 4 felé vágjuk, egyenként folpackba csomagoljuk és a fagyasztóba rakjuk.
Amikor szükségünk van leveles tésztára, kiolvasztjuk és felhasználjuk.
Én most 1 adagból sajtos rudat készítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









