Leveles pogácsa recept

Elkészítése:
Az első tészta hozzávalóit összegyúrjuk,lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A második tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy rétestészta állagú legyen.
Nálam 2 dl volt a tejföl.
Az első tésztalap nagyságúra kinyújtjuk.
Az elsőként kinyújtott lapra tesszük, majd három-négyszer hajtogatjuk, mint a vajas tésztát (15-20 percenként).
Végül két ujjnyira kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük, majd szaggatjuk, szezámmaggal meghintjük.
Szilikonos sütőpapírra tesszük.
210 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Félidőben a tetejét letakarjuk, hogy meg ne égjen!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »