Leveles pogácsa recept

Elkészítése:
Az első tészta hozzávalóit összegyúrjuk,lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A második tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy rétestészta állagú legyen.
Nálam 2 dl volt a tejföl.
Az első tésztalap nagyságúra kinyújtjuk.
Az elsőként kinyújtott lapra tesszük, majd három-négyszer hajtogatjuk, mint a vajas tésztát (15-20 percenként).
Végül két ujjnyira kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük, majd szaggatjuk, szezámmaggal meghintjük.
Szilikonos sütőpapírra tesszük.
210 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Félidőben a tetejét letakarjuk, hogy meg ne égjen!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »