Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lábtörlő recept

Lábtörlő
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 3 dkg friss élesztő
    • 10 dkg margarin
    • 1 ek tejföl
    • csipet só
    • langyos víz
    • 50-60 dkg füstölt virsli (juhbeles baromfi, vagy frankfurti)
    • 10-15 dkg sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót, és összemorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt egy kevés langyos vízben felfuttatjuk, majd a tejfölt is hozzáadva összedolgozzuk a liszttel. Szép puha, sima gombócot készítünk.

    Letakarva 25 percet pihentetjük.

    Kinyújtjuk a tepsi, vagy sütőlemez méreténél egy picit nagyobbra, és kisujjnyi vastagságúra (33 x 43cm), és hosszában nem túl keskeny csíkokat vágunk benne!

    Átfűzzük a tésztán a hosszában kettévágott virsliket úgy, hogy a vágott fele alul legyen. Kicsit pepecs munka, de a végeredményért megéri. :)

    Azért jó a juhbeles füstölt virsli, mert az a sütés folyamán nem reped el, nem nyílik ki!

    A felesleges széleket levágjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és 10 perc pihentetés után előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15-18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

    Szeletekre vágva mustárral, majonézzel, ill. ketchuppal kínáljuk.

    Tipp:

    A leeső széleket összegyúrtam, kinyújtottam, beletekertem 1-2 megmaradt virslicsíkot, megkentem tojással, és ugyanígy megsütöttem. Nagy sikere volt! :)

    A lábtörlő kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 267 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 22 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá