Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, és összemorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt egy kevés langyos vízben felfuttatjuk, majd a tejfölt is hozzáadva összedolgozzuk a liszttel. Szép puha, sima gombócot készítünk.
Letakarva 25 percet pihentetjük.
Kinyújtjuk a tepsi, vagy sütőlemez méreténél egy picit nagyobbra, és kisujjnyi vastagságúra (33 x 43cm), és hosszában nem túl keskeny csíkokat vágunk benne!
Átfűzzük a tésztán a hosszában kettévágott virsliket úgy, hogy a vágott fele alul legyen. Kicsit pepecs munka, de a végeredményért megéri. :)
Azért jó a juhbeles füstölt virsli, mert az a sütés folyamán nem reped el, nem nyílik ki!
A felesleges széleket levágjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és 10 perc pihentetés után előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15-18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Szeletekre vágva mustárral, majonézzel, ill. ketchuppal kínáljuk.
A leeső széleket összegyúrtam, kinyújtottam, beletekertem 1-2 megmaradt virslicsíkot, megkentem tojással, és ugyanígy megsütöttem. Nagy sikere volt! :)