Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumpli fánk recept

Krumpli fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 1 kg főtt, áttört krumpli
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál olaj
    • 1 púpos evőkanál só
    • 10 g élesztő
    • tej, amennyit felvesz (a futtatáshoz kb 1 dl-t számoljunk és még valamennyi a begyúráshoz, ez lisztfüggő)
    • cukor

    Elkészítése:

    A megfőtt, áttört krumplit kihűtjük, összekeverjük a liszttel, tojással, olajjal, sóval, valamint a tejben felfuttatott élesztővel. Közepes keménységűre dagasztjuk, majd egy órát hagyjuk meleg helyen kelni.

    Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Miután kiszaggattuk még kb 15 percet pihentetjük. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá