Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémsajtos-füstölt húsos kiflik recept

Krémsajtos-füstölt húsos kiflik
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 40 dkg finom liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 0,25 l tej
    • 1 dl étolaj
    • 1 tk cukor
    • 1 tk só

    A töltelékhez:

    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 30 dkg füstölt comb
    • 2 db tömlős krémsajt
    • 1 mk őrölt bors
    • só /ha szükséges/

    A tészta kenéséhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Előkészítés:

    A szalonnát és a füstölt húst apró kockákra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk majd rátesszük a füstölt húst és átsütjük.. Leszűrjük a zsírját. A füstölt húst elkeverjük a krémsajttal,ízesítjük borssal és sóval.

    A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük.

    Elkészítés:

    A tésztát vékonyra nyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Mindegyik tésztakorongra teszünk a töltelékből, a szélét megkenjük felvert tojással összehajtjuk és összenyomkodjuk a hajtásnál. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a hajtással felfelé és 15-20 percet pihentetjük majd megkenjük felvert egész tojással.
    Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá