Krémsajtos-füstölt húsos kiflik

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Krémsajtos-füstölt húsos kiflik

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg finom liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 0,25 l tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só

A töltelékhez:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg füstölt comb
  • 2 db tömlős krémsajt
  • 1 mk őrölt bors
  • só /ha szükséges/

A tészta kenéséhez:

  • 1 db tojás

Előkészítés:

A szalonnát és a füstölt húst apró kockákra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk majd rátesszük a füstölt húst és átsütjük.. Leszűrjük a zsírját. A füstölt húst elkeverjük a krémsajttal,ízesítjük borssal és sóval.

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük.

Elkészítés:

A tésztát vékonyra nyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Mindegyik tésztakorongra teszünk a töltelékből, a szélét megkenjük felvert tojással összehajtjuk és összenyomkodjuk a hajtásnál. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a hajtással felfelé és 15-20 percet pihentetjük majd megkenjük felvert egész tojással.
Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!