Kolbászos stangli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 50 g friss élesztő
- 1 tk só
- 1 nagy doboz kefír (kb 300 g)
- 5 dkg teavaj
- 2 dl langyos tej
- 25 dkg füstölt kolbász
- 30 dkg sajt
- 1 tk szezámmag
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk bele, ebbe morzsoljuk az élesztőt, felöntjük 1 dl tejjel és 5-6 perc múlva hozzáadjuk a puha vajat és a kefírt. Összegyúrjuk. Ha nagyon száraz, adagoljunk hozzá még a tejből.
A tésztát 30-40 percet pihentetjük. Ezalatt a kolbászt lebőrözzük, vékonyan felkarikázzuk, a sajtot pedig lereszeljük és ketté osztjuk.
Kinyújtjuk a tésztát 5-6 mm vastagságúra és úgy vágjuk fel, hogy kb 7*20 cm-es, hosszúkás téglalapokat kapjunk.
Mindegyik közepét végigrakjuk kolbászkarikákkal és a reszelt sajt egyik felét elosztjuk a kolbászokon úgy, hogy jusson mindegyikre egyformán belőle.
Ezután a felvert tojással megkenjük a tésztacsíkok széleit és két oldalról ráhajtjuk a kolbászra úgy, hogy a széleit össze tudjuk csípni/ragasztani. A két végét is összenyomjuk.
Megfordítva (hogy az összecsípett oldala alulra kerüljön) sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük tojással, ezután a reszelt sajt másik felét szintén elosszuk a tetején, megszórjuk még egy kis szezámmaggal és előmelegített sütőben 190 fokon kb 20-22 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »