Kolbászos stangli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 50 g friss élesztő
- 1 tk só
- 1 nagy doboz kefír (kb 300 g)
- 5 dkg teavaj
- 2 dl langyos tej
- 25 dkg füstölt kolbász
- 30 dkg sajt
- 1 tk szezámmag
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk bele, ebbe morzsoljuk az élesztőt, felöntjük 1 dl tejjel és 5-6 perc múlva hozzáadjuk a puha vajat és a kefírt. Összegyúrjuk. Ha nagyon száraz, adagoljunk hozzá még a tejből.
A tésztát 30-40 percet pihentetjük. Ezalatt a kolbászt lebőrözzük, vékonyan felkarikázzuk, a sajtot pedig lereszeljük és ketté osztjuk.
Kinyújtjuk a tésztát 5-6 mm vastagságúra és úgy vágjuk fel, hogy kb 7*20 cm-es, hosszúkás téglalapokat kapjunk.
Mindegyik közepét végigrakjuk kolbászkarikákkal és a reszelt sajt egyik felét elosztjuk a kolbászokon úgy, hogy jusson mindegyikre egyformán belőle.
Ezután a felvert tojással megkenjük a tésztacsíkok széleit és két oldalról ráhajtjuk a kolbászra úgy, hogy a széleit össze tudjuk csípni/ragasztani. A két végét is összenyomjuk.
Megfordítva (hogy az összecsípett oldala alulra kerüljön) sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük tojással, ezután a reszelt sajt másik felét szintén elosszuk a tetején, megszórjuk még egy kis szezámmaggal és előmelegített sütőben 190 fokon kb 20-22 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









