Kolbászos pogácsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tejet langyosítsuk fel, keverjük hozzá a cukrot és adjuk hozzá a porélesztőt. Futassuk fel kb 10 perc alatt.
Közben készítsük el a tésztát. A liszthez keverjük hozzá a sütőport és morzsoljuk össze a vajjal. Ezután keverjük hozzá sót, majd adjuk hozzá a felfutott élesztős tejet, a tejfölt az egésztojást és kezdjük el dagasztani. Kb 10 perc dagasztás után adjuk hozzá az apró kockákra felvágott kolbászt és dagasszuk további 5 percig a tésztát.
Ezután a tésztagombócot tegyük egy kilisztezett tálba és kelesszük kb 1 órán keresztül.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb 1,5 cm vastagra. A tetejét egy éles késsel rácsozzuk be és szaggassuk ki tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval.
Ezután tegyük a pogácsákat sütőpapíros tepsibe és kenjük le a tojásságával, szórjuk meg a szezámmaggal.
Előmelegített 190 fokos sütőben 20 perc alatt készre sülnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









