Kolbászos pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tejet langyosítsuk fel, keverjük hozzá a cukrot és adjuk hozzá a porélesztőt. Futassuk fel kb 10 perc alatt.
Közben készítsük el a tésztát. A liszthez keverjük hozzá a sütőport és morzsoljuk össze a vajjal. Ezután keverjük hozzá sót, majd adjuk hozzá a felfutott élesztős tejet, a tejfölt az egésztojást és kezdjük el dagasztani. Kb 10 perc dagasztás után adjuk hozzá az apró kockákra felvágott kolbászt és dagasszuk további 5 percig a tésztát.
Ezután a tésztagombócot tegyük egy kilisztezett tálba és kelesszük kb 1 órán keresztül.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb 1,5 cm vastagra. A tetejét egy éles késsel rácsozzuk be és szaggassuk ki tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval.
Ezután tegyük a pogácsákat sütőpapíros tepsibe és kenjük le a tojásságával, szórjuk meg a szezámmaggal.
Előmelegített 190 fokos sütőben 20 perc alatt készre sülnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »