Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos csónakok recept

Kolbászos csónakok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 75 dkg liszt
    • 2 kis doboz kefír
    • 5 közepes krumpli
    • 5 ek olaj
    • 0,7 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1,5 tk só

    Töltelék:

    • tejföl ízlés szerint
    • kolbász ízlés szerint
    • tojás
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A krumplit megfőzzük, majd összetörjük. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel. A 0,7 dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és kelesszük a tésztát a duplájára.

    Ha megkelt a tészta, osszuk el 13 db egyforma részre, egyesével nyújtsuk ki őket téglalap alakúra, majd kenjük meg tejföllel, és szórjuk rá a feldarabolt kolbászkarikákat. A téglalap alakúra nyújtott tészta rövidebbik oldalait hajtsuk be, majd tekerjük fel, mint a buktát.

    Helyezzük őket egy sütőpapíros tepsire, és vágjuk be a tészta tetejét úgy, hogy a szélein 2-2 cm megmaradjon. Hagyjuk még kicsit kelni a csónakokat.

    Ezután kenjük le őket tojással, majd a bevágásokat szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük őket aranysárgára.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá