Kolbászos csónakok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kolbászos csónakok

Hozzávalók:

Tészta:

  • 75 dkg liszt
  • 2 kis doboz kefír
  • 5 közepes krumpli
  • 5 ek olaj
  • 0,7 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 tk só

Töltelék:

  • tejföl ízlés szerint
  • kolbász ízlés szerint
  • tojás
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A krumplit megfőzzük, majd összetörjük. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel. A 0,7 dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és kelesszük a tésztát a duplájára.

Ha megkelt a tészta, osszuk el 13 db egyforma részre, egyesével nyújtsuk ki őket téglalap alakúra, majd kenjük meg tejföllel, és szórjuk rá a feldarabolt kolbászkarikákat. A téglalap alakúra nyújtott tészta rövidebbik oldalait hajtsuk be, majd tekerjük fel, mint a buktát.

Helyezzük őket egy sütőpapíros tepsire, és vágjuk be a tészta tetejét úgy, hogy a szélein 2-2 cm megmaradjon. Hagyjuk még kicsit kelni a csónakokat.

Ezután kenjük le őket tojással, majd a bevágásokat szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük őket aranysárgára.